Allergenenstickers
Allergenenwetgeving vanaf 14 december 2014 in werking:
Allergenenwetgeving: Iedere medewerker moet op de hoogte zijn, dat bepaalde gerechten allergenen bevatten.
Vanaf 14 december 2014 is dit verplicht volgens de nieuwe Europese wetgeving.
Een kok is dan verplicht om via duidelijk leesbare stickers aan te geven of er allergenen in
het bereide voedsel aanwezig zijn.
Allergenen verplicht om aan te geven
Het gaat hierbij om 14 meest voorkomende allergenen :
Allergenen gluten
Allergenen ei
Allergenen melk
Allergenen mosterd
Allergenen noten
Allergenen pinda's
Allergenen schaaldieren
Allergenen sesamzaad
Allergenen selderij
Allergenen soja
Allergenen vis
Allergenen weekdieren
Allergenen zwaveldioxide
Allergenen lupine
Van elke bovenstaande allergeen, hebben wij een sticker in ons assortiment met allemaal een eigen kleur zodat direct
zichtbaar is dat er zich een allergeen in het voedsel bevindt.
Eenvoudig en overzichtelijk in gebruik. Het gaat hierbij om een makkelijk afneembare sticker.
Ook hebben wij een algemene sticker waar alle 14 allergenen op staan.
Door eenvoudig aan te vinken welke allergeen in het voedsel bevindt, is deze sticker multifunctioneel inzetbaar.
De 14 individuele allergenen worden tevens aangeboden in een kartonnen of kunststof dispenser.
Per dispenser 7 rollen met 7 verschillende allergenen a 1000 stuks.
Ook zijn de allergenen per soort per rol te verkrijgen.
HEEFT U VRAGEN?
Balans-Horeca
Lage Maat 4-09
3961 NJ Wijk bij Duurstede
Telefoon: 0343-446047
info@balans-horeca.nl
Allergenen aanvinkbladen voor de A5 en A4 displays.
Klik op onderstaande illustratie.